Tietoa hankinnasta

Opetus- ja kulttuuriministeriön Datanhallinnan ja laskennan kehittämisohjelmassa investoidaan noin 37 miljoonaa euroa laitteistoihin sekä niihin liittyviin palveluihin. Ohjelman puitteissa CSC hankkii tutkijoiden käyttöön uuden sukupolven supertietokoneen ja uusii laskentaympäristön yhteistä tallennustilaa. Uuden laskenta- ja datanhallintaympäristön toimittaja on Atos.

Suomen hallitus päätti 33 miljoonan euron rahoituksesta vuonna 2017 ja 4 miljoonan euron lisärahoituksesta vuonna 2018. Lisäksi CSC:n omaa sekä laajenevan käyttäjäkunnan osaamista vahvistetaan noin 2 miljoonalla eurolla.

Hankinta kasvattaa CSC:n asiakaskuntaa, sillä uusi laitteisto tulee yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen lisäksi myös tutkimuslaitosten akateemiseen käyttöön. Näin ollen se tukee yliopistojen, ammattikorkeakoulujen ja tutkimuslaitosten tutkimus- ja opetustoimintaa.

Hankinta varmistaa suomalaisen tutkimusyhteisön kansainvälisen kilpailukyvyn data- ja laskentakeskeisillä tutkimusaloilla.

CSC on valtion ja korkeakoulujen omistama erityistehtäväyhtiö, joka tuottaa palveluita erityisesti valtion ja korkeakoulujen tarpeisiin.

 

Lue lisää:

Laskennallisen tieteen teemasivuilla kerromme, miten supertietokone eroaa tavallisesta tietokoneesta, miksi Suomi tarvitsee oman supertietokoneen, tekoälystä, digihumanisteista ja kvanttilaskennan ensiaskeleista. Alla olevista linkeistä pääset myös tutustumaan tarkemmin CSC:llä tehtävään työhön ja uuteen laitteistoon.